Over

Home » Over

Welkom bij de internet bedrijvengids. Wij bieden toegang tot talloze bedrijfsprofielen en uitgebreide informatie over de websites van honderden bedrijven en instellingen. Ingezonden bedrijfsvermeldingen worden kosteloos opgenomen in de gids indien goedgekeurd door de redactie.

De internet bedrijvengids maakt gebruik van Open Directory Project (DMOZ) data. Help mee om de grootste handmatig bijgehouden gids op het web nog groter te maken.

Onze gids gebruikt hoofdzakelijk de Nederlandse categorieën en de beschrijvingen van een groot aantal links uit het Open Directory Project (ODP). Het ODP is ’s werelds grootste handmatig bijgehouden Directory. Data van het ODP mag vrij gebruikt worden, en vele bekende en minder bekende sites maken gebruik van ODP data.

Enkele voorbeelden zijn de Google Gids, Versatel Webgids en Track.nl. Het grote verschil tussen intergids en de andere ODP gebruikers is dat onze gids constant wordt bijgevuld door webmasters en bedrijven, en dat wij zoveel mogelijk aanvullende informatie verzamelen over de opgenomen sites.

Update: onlangs hebben wij de enorme database voorgoed uitgeschakeld en zijn overgegaan op een nieuw systeem waarbij bedrijven opnieuw een gratis vermelding in onze nieuwe bedrijven gids kunnen inzenden. De oude database bestond uit meer dan 60 duizend links verdeelt over 9 duizend rubrieken. De data en structuur was echter zo sterk veroudert dat het weinig zin meer had om in stand te houden, en dus zijn we weer fris van start gegaan.

Uw Bedrijf Aanmelden

U kunt op deze pagina uw bedrijf aanmelden met het aanmeldformulier. Wij nemen uw vermelding geheel gratis op, maar vragen wel om een uitgebreide en unieke omschrijving van uw bedrijf, werkzaamheden en kernactiviteiten. De beschrijving die u opgeeft dient een bepaalt aantal tekens te bevatten, en de tekst niet simpelweg van uw eigen website overgenomen te zijn. Daarnaast kunt u het profiel compleet maken met optionele informatie zoals uw links naar sociale media netwerken, RSS nieuws of product feed, adresgegevens etc. Dit alles om een zo volledig mogelijk profiel van uw bedrijf te kunnen weergeven waarvan beide websites kunnen profiteren.

Contact opnemen
Heeft u vragen of een speciaal verzoek, neem dan contact op met de redactie middels het contactformulier. U kunt ons ook benaderen op Twitter door ons te vermelden in een tweet, of een DM te sturen.